Αναβολή Συναυλίας Cinecitta

cinecita-1

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου με στόχο την παράγωγη εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου αλλά και την ανανέωση του ρεπερτορίου της, προγραμματίζει ένα κύκλο τριών συναυλιών αφιερωμένων στη μουσική του Ιταλικού, του Αμερικάνικου και του Ελληνικού κινηματογράφου.
Η πρώτη συναυλία της τριλογίας φέρει τον τίτλο «Cinecitta»*.
Από τον φουτουρισμό στον νεορεαλισμό και τις ιστορίες της καθημερινότητας, και από την ποίηση έως τα σπαγγέτι γουέστερν ο ιταλικός κινηματογράφος και οι μουσικές που τον συνοδεύουν – έργα μερικών από τους πιο αναγνωρισμένους και καταξιωμένους συνθέτες του κόσμου – αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του παγκόσμιου πολιτισμού.


Εκεί ακριβώς θα μας ταξιδέψει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, μέσα από θρυλικές Ιταλικές ταινίες. Ο ταχυδρόμος, το Cinema Paradiso του Τζουζέπε Τορνατόρε, το οσκαρικό δράμα La Vita E Bella του Roberto Benigni, τα γουέστερν ο Καλός ο κακός και άσχημος και το Κάποτε στη Δύση αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini όπως το Amarcord και το 8 1/2 μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ennio Morricone, Nicola Piovanni, Νίνο Rotta και Louis Bakalov!

Η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 αναβλήθηκε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την επιβολή καραντίνας. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

* Το Cinecitta είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρώμη που θεωρείται η καρδιά του Ιταλικού κινηματογράφου. Στο θρυλικό αυτό στούντιο ο Φελίνι, ο Βισκόντι, ο Σκορτζέζε κι ένα σωρό άλλοι σκηνοθέτες μαζί με ιερά τέρατα της τέχνης, όπως η Λιζ Τέιλορ, η Σοφία Λόρεν και άλλοι πολλοί έχουν γυρίσει ταινίες-κολοσσούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Article by Olivia