Eine Nacht in…Vienna

bc-cover2

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου τιμώντας την Αυστριακή μουσική παράδοση και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Johann Strauss παρουσίασε μια εξαιρετική Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στο Αλεξάνδρειο με ακόμα υψηλότερο επίπεδο από πέρισυ, άψογα οργανωμένη σε όλες τις παραμέτρους.

Η υποδοχή, το βοηθητικό προσωπικό, η μουσική και το κέρασμα στο φουαγιέ, τα φυλλάδια με τις πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συντελεστές, η απόδοση του μουσικού σώματος, όλα φροντισμένα μέχρι την παραμικρή τους λεπτομέρεια.

Το Sold Out φέτος έγινε ακόμα νωρίτερα, με τα “πολύτιμα” εισιτήρια να εξαντλούνται νωρίς το πρωί του Σαββάτου, τρεις μέρες πριν την εκδήλωση! Πραγματικά το αδιαχώρητο με αρκετούς να παρακολουθούν όρθιοι και από τα θεωρεία. Το κοινό ακολούθησε μάλιστα την παρότρυνση των διοργανωτών για επίσημη ενδυμασία και η εκδήλωση πήρε χαρακτήρα επίσημου Gala.

Η Φιλαρμονική παρουσίασε βαλς και πόλκες τιμώντας το συνθέτη Johann Strauss, την εισαγωγή από την όπερα Morning Noon and Night in Vienna του F.V. Suppe και το κονσερτίνο για κλαρινέτο του C.M.Weber. Ένα δύσκολο εγχείρημα με τον αρχιμουσικό στο διπλό ρόλο σολίστ και μαέστρου να ξεδιπλώνει τις ικανότητες του στο κλαρινέτο συνεργαζόμενος άψογα με την ορχήστρα.

Η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, εξαιρετική! Ανάλαφρη, με σπουδαίες εκφραστικές δυνατότητες ερμήνευσε τις Φωνές της Άνοιξης και την άρια του γέλιου του Johann Strauss.

Ευχάριστη έκπληξη και το μπαλέτο της Έλενας Μιχαηλίδου. Νεαρά κορίτσια χόρεψαν στο ρυθμό του Skaters Vals και του εμβατήριου Radetsky, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ιδανική η παρουσίαση από τον μοναδικό Αλέξη Κωστάλα, έμπρακτο υποστηρικτή της Ορχήστρας. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς η βαθιά του γνώση για το αντικείμενο αλλά και οι περισσότερες από 30 αναμεταδόσεις της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης από την συχνότητα της ΕΡΤ τον καθιστούν μοναδικό στο είδος!

Ο Δήμαρχος φανερά ικανοποιημένος από την εκδήλωση ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τον αρχιμουσικό κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Αλέξη Κωστάλα, στον οποίο προσέφερε δώρο ως ελάχιστη αναγνώριση στην προσφορά του.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Στη Φιλαρμονική αλλά και τη Δημοτική Αρχή που στηρίζει ένα φάρο Πολιτισμού για το Δήμο μας. Στη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπουλου και το μπαλέτο της Έλενας Μιχαηλίδου. Στους υποστηρικτές και χορηγούς. Την Αυστριακή Πρεσβεία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Article by Olivia