Πάσχα στο Λουτράκι

b4

Μπορεί η Κέρκυρα να φημίζεται για τις Φιλαρμονικές και τη συμμετοχή τους στην περιφορά των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής κάτι αντίστοιχο όμως μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης και στο Λουτράκι!

Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του. Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως πρότυπη μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών, με ενεργά τα 100 και πλέον εξ’ αυτών.

Η ανοιχτή για το κοινό γενική πρόβα του μουσικού σώματος τη Μ. Τετάρτη

Η Φιλαρμονική τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί τη γενική της δοκιμή για τη λιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής, υπό μορφή συναυλίας, τη Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 21.30 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σε κλίμα κατάνυξης και στο πνεύμα των ημερών, οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις ετοιμασίες του μουσικού σώματος για την περιφορά του επιταφίου και να ακούσουν τα πένθιμα εμβατήρια της Μεγάλης Παρασκευής.

Μεγάλη Παρασκευή & Λιτανεία Επιταφίων

Τη Μεγάλη Παρασκευή η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου με σύνθεση 100 και πλέον μουσικών, προΐσταται της λιτανείας συνοδεύοντας τον επιτάφιο της Μητρόπολης του Αγίου Ιωάννη με τα αριστουργήματα «Adagio του Tomasso Albinoni», τη «Marcia Funebre του Giuseppe Liberali, τον «Επιτάφιο του Πηλίκα» και τον «Πόνο της Μάνας του Δημήτρη Κάφυρη».
Οι Επιτάφιοι από τις τρεις κεντρικές Εκκλησίες της πόλης συγκεντρώνονται στην πλατεία της 25ης Μαρτίου. Ακολούθως ο επιτάφιος του Αγίου Ιωάννη κατευθύνεται μέχρι την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια επιστρέφει στην μητρόπολη.

Article by Olivia