Έναρξη τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας!

mousiki-propaideia
Ξεκινούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 τα μαθήματα μουσικής Προπαιδείας στη Φιλαρμονική Λουτρακίου.

Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 2.5 έως και 7 ετών.

Στόχος είναι μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση οι λιλιπούτειοι μαθητές να μυηθούν στη μουσική αλλά και να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στη Φιλαρμονική!

Οι μαθητές των τμημάτων θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν την υπέροχο κόσμο της μουσικής. Θα αποκτήσουν την ικανότητα να ακούν και να τραγουδάνε σωστά παίζοντας μαζί με άλλα παιδιά, αναπτύσσοντας βιωματικά την αίσθηση του παλμού και του ρυθμού, του τονικού ύψους και των ηχοχρωμάτων.

Τα μαθήματα διεξάγονται στη Φιλαρμονική (Κολοκοτρώνη 17) σε μικρές ομάδες και για μία φορά την εβδομάδα.

Διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Παντελέων.

Πληροφορίες καθημερινά στο 2744065619 και στη Φιλαρμονική Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17).


Η Κατερίνα Παντελέων γεννήθηκε το 1985 στο Λουτράκι και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στη Φιλαρμονική Λουτρακίου, στην οποία είναι τακτικό μέλος από το 1996, με καθηγητές τον Γιάννη Κόυφαλη και Κωνσταντίνο Σαμοίλη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008 απέκτησε το δίπλωμα Φλάουτου με άριστα παμψηφεί και Β΄ Βραβείο με καθηγητές τη Σοφία Λειβαδίτη και τον Παναγιώτη Δράκο. Το 2010 απέκτησε με άριστα παμψηφεί το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και το πτυχίο πιάνου, επίσης με άριστα παμψηφεί, με καθηγήτριες τη Λίντα Λεούση και την Τατιάνα Δημητριάδου. Παράλληλα συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στα Ανώτερα θεωρητικά (Αντίστιξη), και στο Φλάουτο, στο μεταδιπλωματικό τμήμα του Ωδείου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση «Ημέρες Πλαγιαύλου» στο Βόλο και σε διάφορα master classes με διάσημους Φλαουτίστες όπως: o Philippe Pierlot, o Peter Loukas Graf, η Anne-Catherine Heinzman, ο Νίκος Νικόπουλος κ.α. Επίσης σε σεμινάρια Ρυθμολογίας, Πιάνου και Διεύθυνσης στην Σίνδο και την Κώ από τον Dr. Leon Bly, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών. Έχει διετελέσει μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Πάραλος και της Ορχήστρας του μουσικού Ομίλου Αρσάκειων σχολείων δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αρσάκειο σχολείο Ψυχικού κ.α. Επίσης έχει διατελέσει μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Καθολικό ναό Πειραιά και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. Έχει εμφανιστεί ως Σολίστ με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου και με την Ορχήστρα Νέων σε συναυλία στα Αρσάκεια σχολεία Πατρών και στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας. Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας το 2ο Βραβείο στο Φλάουτο. Από το 2008 διδάσκει φλάουτο και θεωρητικά μαθήματα στη Φιλαρμονική και τη Μουσική Σχολή Λουτρακίου ενώ από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Κορινθίας και ως ωρομίσθια στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.

Article by Pelopidas