Ο Κύριος Πνευμόνος!

pneumonos-3

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου παρουσιάζει την ολοκαίνουρια μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύριος Πνευμόνος» και καλεί τους μικρούς μας φίλους στη μαγική χώρα των πνευστών, τη Φυσοπεραχώρα. Εκεί ζει έρημος και μόνος Ο κύριος Πνευμόνος και δεν θέλει να ακούει κανέναν ήχο παρά μόνο την «παφλαμουσική» της θάλασσας και το τραγούδι των πουλιών. Η ζωή του όμως και οι απόψεις του ανατρέπονται, γιατί στη Φυσοπεραχώρα καταφτάνει η παρέα των Πνευστών Παιδιών. Μετά από περιπέτειες και αντικρούσεις γίνονται όλοι μια οικογένεια και Ο κύριος Πνευμόνος κάνει μια μεγάλη πράξη, άκρως συγκινητική και ανθρώπινη. Κι έτσι αγαπάει κι αγαπιέται για πρώτη φορά στη ζωή του. Η μουσική νικάει. Η πνοή ενώνει.

Ο κύριος Πνευμόνος είναι μια ιστορία για το βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας, τη δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους. Πώς αρχίζει μια φιλία, πώς θεμελιώνεται, πώς χτίζεται και πώς φτάνει να πετάει ψηλά, ελεύθερη και ανέφελη. Τα παιδιά θα δουν ότι όλα είναι δυνατά, αν υπάρχει έμπνευση και εμπιστοσύνη. Ζούμε σε έναν κόσμο που νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του. Η μουσική έρχεται να μας κάνει να ξανασκεφτούμε και να μετατοπιστούμε. Το κέντρο του κόσμου δεν είναι ο ένας, αλλά ο ένας ακόμα.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου με αρχιμουσικό τον πρωτοπόρο Πελοπίδα Μαυρόπουλο προσφέρει άλλη μία υψηλών προδιαγραφών μουσική εμπειρία στα παιδιά και τους νέους επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι είναι πνεύμονας πολιτισμού και παιδείας για όλους. Αν θέλουμε μέλλον για τα παιδιά μας, δημιουργούμε παρόν. Η μουσική, το θέατρο, η ποίηση θα είναι πάντα τα κλειδιά για την κλίμακα των αξιών.

Η δημιουργός και καταξιωμένη φωνή της σύγχρονης δραματουργίας Σοφία Καψούρου μετά το «Ταξίδι με το Μουσικόπτερο» παραδίδει ειδικά για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου το νέο της πρωτότυπο θεατρικό παραμύθι «Ο κύριος Πνευμόνος» και δίνει πνοή στην κοινή πορεία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και της νέας γενιάς της ευρύτερης περιοχής. Μεγαλώνουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί, αγαπάμε μαζί, ονειρευόμαστε μαζί.

Ένα δυναμικό κείμενο με φαντασία, χιούμορ, παιχνίδι και αντικατοπτρισμούς της σύγχρονης προβληματικής σχέσεων στη σχολική κοινωνία.  Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα μουσικά όργανα και μυούνται από τους μουσικούς στη χαρά του ήχου. Το ζωντανό μουσικό σύνολο της παράστασης απαρτίζεται από έμπειρους καθηγητές με αξιόλογη καλλιτεχνική εμπειρία και παιδαγωγική επάρκεια και από ταλαντούχα μέλη της Φιλαρμονικής Λουτρακίου. Οι ηθοποιοί υπηρετούν χρόνια το παιδικό θέατρο και η πορεία τους είναι συνδεδεμένη με την ομορφιά και τις απαιτήσεις του είδους αυτού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Για να μην είναι μόνος Ο κύριος Πνευμόνος, ελάτε να τον γνωρίσετε! Σας περιμένειιιιιι!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Ηθοποιοί: Στέφανος Παΐζης – Δέσποινα Ψυχογιού
Ζωντανή Μουσική: Φιλαρμονική Λουτρακίου
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Σοφία Καψούρου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι παραστάσεις για τα σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (χωρητικότητα 400 ατόμων).

Κατόπιν συνεννόησης η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου εφόσον υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, αμφιθέατρο κ.τ.λ.

Τιμή εισιτηρίου: 5€  

Κρατήσεις – Κλείσιμο παραστάσεων:

Τηλ: +30 6948574703

Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00

Δείτε αναλυτικά εδώ »

 

Article by Olivia