Ταξίδι με το Μουσικόπτερο!

siteMOUSIKOPTERO

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου παρουσιάζει το «ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΤΕΡΟ», ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μουσικής! 

Μια πρωτότυπη μουσική αφηγηματική παράσταση με θέμα τη μουσική, την ιστορία της, τους επιφανέστερους δημιουργούς της και τα έργα – σταθμούς που αυτοί άφησαν μέσα από μια απολαυστική διαδρομή, ανάγλυφη και αποκαλυπτική.

Πόσο… μικρός έγινε μουσικός ο μεγάλος Μότσαρτ;

Πόσο… φανταστικό είναι το Φάντασμα της Όπερας;

Στη Λίμνη των Κύκνων, πριν γίνει… κύκνος, ο άσπρος κύκνος… τι ήταν;

Το Μουσικόπτερο θα μας πάει πίσω στον χρόνο, σε μουσικές που ξέρουμε τόσο καλά σαν να τις ξέρουμε από πάντα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά σε ειδικές, εμπνευσμένες διασκευές πασίγνωστες μελωδίες της κλασικής μουσικής και της όπερας, θρυλικά μουσικά θέματα κινηματογραφικών ταινιών του εικοστού αιώνα, αγαπημένα τραγούδια από μιούζικαλ και ταυτόχρονα να μάθουν πώς, πότε και από ποιους γεννήθηκαν αυτά τα μουσικά διαμάντια.

Το «Ταξίδι με το Μουσικόπτερο» προσφέρει γνώση και απόλαυση, παιχνίδι και εξοικείωση, καθιστώντας τους μικρούς μας φίλους κοινωνούς της μουσικής με ενεργό ρόλο μέσα από μια παραστατική, ευχάριστη, διαδραστική αφήγηση και μια παραγωγική γνωριμία και επαφή με τα μουσικά όργανα. Ο χαρακτήρας του προγράμματος είναι επιμορφωτικός και καλλιτεχνικός και έχει στόχο να μυήσει τους νέους στη μουσική. Το θεατρικό κείμενο παρουσιάζει τη μουσική ως καταφύγιο και ορμητήριο του ανθρώπου. Η ζωντανή εκτέλεση των κομματιών εμπνέει τη χαρά και το πάθος για την τέχνη. Το μουσικό σύνολο απαρτίζεται από έμπειρους καθηγητές με σπουδαία καλλιτεχνική εμπειρία και παιδαγωγική επάρκεια αλλά και από μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου. Οι δύο ηθοποιοί – εμψυχωτές έχουν θητεύσει στο παιδικό θέατρο και έχουν μακρά πορεία στο θεατρικό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.


«ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΤΕΡΟ»

Έτοιμοι; Πάμε!!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Σοφία Καψούρου 

Ηθοποιοί: Στέφανος ΠαΐζηςΔέσποινα Ψυχογιού 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι παραστάσεις για τα σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (χωρητικότητα 400 ατόμων).

Κατόπιν συνεννόησης η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου εφόσον υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, αμφιθέατρο κ.τ.λ.

Τιμή εισιτηρίου: 5€  

Κρατήσεις – Κλείσιμο παραστάσεων:

Τηλ: +30 6948574703

Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00

Δείτε αναλυτικά εδώ »

 

Article by Pelopidas