Μουσική Προπαιδεία

Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας και Προθεωρίας

Στόχος αυτών των τμημάτων είναι μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση οι λιλιπούτειοι μαθητές να μυηθούν στη μουσική αλλά και να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στη Φιλαρμονική.

Με μια πλειάδα διαφορετικών δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που είναι βασισμένες στα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα Orff, Kοdaly και Dalcroze οι μαθητές αποκτούν μουσικές ικανότητες διευρύνοντας τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους αναπτύσσοντας βιωματικά την αίσθηση του παλμού και του ρυθμού, του τονικού ύψους και των ηχοχρωμάτων.

Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας. (Προνήπιο, Νηπιαγωγείο, Πρώτη και Δευτέρα Δημοτικού)

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Στα τμήματα διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Παντελέων.

Πληροφορίες καθημερινά στο 2744065619 και στη Φιλαρμονική, 28ης Οκτωβρίου 19.


pro-1

Η Κατερίνα Παντελέων είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίου Ειδικού Αρμονίας, πτυχίου πιάνου, πτυχίου αντίστιξης και διπλώματος στο Φλάουτο.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και ειδικεύεται στη διδασκαλία μουσικής σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Στα πλαίσια αυτά ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση για τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά ηλικίας από 1 έως 3 χρονών με τίτλο «ο Τόνυ μαθαίνει μουσική», με τη μουσικοπαιδαγωγό Δέσποινα Ματθαιοπούλου. Ακολούθως το ετήσιο πρόγραμμα Μουσικοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης στα συστήματα Orff, Kοdaly, Dalcroze, στα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τη φωνητική αγωγή, τη μέθοδο διδασκαλίας ρυθμού, στα παιχνίδια εξάσκησης ακουστικής μνήμης, την ενεργητική ακρόαση, τις ηχοιστορίες, τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση με χρήση φωνής, κρουστών οργάνων και body percussion για παιδιά ηλικίας 3 – 6 χρονών στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας.


pro-5

pro-3

pro-4