Ο Βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης

5

Με μια καριέρα που περιλαμβάνει παραστάσεις σε μερικές από τις κορυφαίες σκηνές του κόσμου, ο Διονύσιος Σουρμπής αναδεικνύεται ως ένας από τους κορυφαίους βαρύτονους της γενιάς του.

Γεννημένος στο νησί του Ιονίου της Ζακύνθου, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ελλάδα όπου στη συνέχεια του απονεμήθηκε η υποτροφία Μαρία Κάλλας για τις σπουδές του στην Ιταλία υπό τον Maestro Claude Thiolas.

Η καριέρα του τον έχει οδηγήσει σε πολλά μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, όπου οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν τον Silvio στη βραβευμένη παραγωγή Olivier των Cavalleria Rusticana και Pagliacci, η οποία μεταδόθηκε σε κινηματογράφους παγκοσμίως και κυκλοφόρησε σε DVD.

Είναι νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών, όπως: Toti dal Monte, Iris Adami-Corradetti,Giovanni Martinelli – Aureliano Pertile, Σπύρος Αργύρης  και Vincenzo Bellini. Τιμήθηκε επίσης από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για Δράμα και Μουσικής.

Την σεζόν 2020-2021, εμφανίστηκε ως Sharless στη Madama Butterfly της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παραγωγή η οποία κυκλοφόρησε από την τηλεόραση της GNO TV. Σε αυτήν την περίοδο, τραγούδησε επίσης τον Don Giovanni στον ομώνυμο ρόλο, επίσης πρωταγωνίστησε ως Figaro στους Γάμους του Φίγκαρο στο ίδιο θέατρο.

Τα άμεσα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν τα Escamillo, Carmen στο Lima Gran Teatro Nacional στο Περού.

Λίγοι από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει είναι: Φίγκαρο από τον Κουρέα της Σεβίλλης, Εσκαμίγιο στην Κάρμεν, Σάρπλες από την Μπατερφλάϊ, Σίλβιο από τους Παλιάτσους, Ζέρμον από την Τραβιάτα, Βαλεντίνο από τον Φάουστ κ.α.

 

 

Article by Pelopidas