Συγκίνηση και περηφάνια για τη Μάχη της Περαχώρας!

Loutraki-band-23(5)

Συγκίνηση και περηφάνεια ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία με το συμφωνικό έργο «Η Μάχη της Περαχώρας» την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πλατεία Ταξιαρχών.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου πλαισιωμένη από τη Χορωδία Choremus, τους σολίστες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαίρη Έλεν Νέζη και Διονύση Σούρμπη και τον Αλέξη Κωστάλα, παρουσίασαν ξανά το έργο του Σπύρου Προσωπάρη (μουσική σύνθεση) και του Νικόλαου Γεωργίου (στίχοι, κείμενα) με αφορμή τη φετινή επέτειο. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας με τα χορευτικά του τμήματα.

Το έργο αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο μας και είναι άξιος συγχαρητηρίων τόσο ο συντοπίτης μας κ. Νικόλαος Γεωργίου για την μεγάλη έρευνα και προσήλωση του στην ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας, όσο και ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Σπύρος Προσωπάρης, για την εξαιρετική μουσική του σύνθεση.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων υπό τον αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο μετά τις επιτυχημένες καλοκαιρινές της εμφανίσεις, συνεχίζει να παρουσιάζει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το πολυάριθμο κοινό που συνέρρευσε, αυτή τη φορά στην Περαχώρα, καταχειροκρότησε τους νεαρούς μουσικούς αλλά και τους σολίστ για την άψογη εμφάνιση τους.  

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς, θεματοφύλακες της παράδοσης μας!

 

 

Article by Pelopidas