Καΐκης Γιάννης

musician-3

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε μαθήματα τρομπονιού στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τον Σπύρο Φαρούγγια και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου με καθηγητή το Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Χάγη με τον Pete Saunders και για 2 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών το μεταδιπλωματικό τμήμα της τάξης του τρομπονιού με καθηγητές το Σπύρο Φαρούγγια και τον Ανδρέα Ρολάνδο Θεοδώρου. Επίσης σεμινάρια με τον Άγγελο Κρητικό (1ο τρομπόνι την Φιλαρμονικής ορχήστρας της Βαμβέργης) και τον Nir Erez (1ο τρομπόνι της Φιλαρμονικής του Ισραήλ).

Με την μπάντα του Στρατού Ξηράς συμμετέχει σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής σε Βέλγιο, Ουγγαρία, Μάλτα, Τσεχία. Ιταλία, Βουλγαρία Σερβία κ.α. Έχει δώσει συναυλίες για σόλο τρομπόνι και εκκλησιαστικό όργανο στην Καθολική Εκκλησία Χανίων, στο Φεστιβάλ μουσικής Αγίου Φραγκίσκου Ρόδου, στο φεστιβάλ της Σύρου, τη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών και στην Κύπρο.

Είναι μέλος της ‘’Big band’’ και του “Jazz octet” της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών δίνοντας πληθώρα συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο Βυζαντινό μουσείο, στο Νομισματικό μουσείο και στο Athens Jazz Festival 2016-17.

Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στα μιούζικαλ Cabaret, Evita και Hairspray. Από το 2015 συνεργάζεται με τον Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.

Article by Olivia