Κολιαβασίλης Παναγιώτης

musician-6

Γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο το 1978. Σπούδασε 9 χρόνια πιάνο από την ηλικία των 8 ετών, με καθηγήτρια την Σφέτσα Λούλα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης.
Το 1998 πήρε υποτροφία από την Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, και άρχισε σπουδές στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγητή τον Τζαφέστα Δημήτρη, όπου από το 2005 είναι διπλωματούχος στα κλασικά κρουστά με άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο.
Πτυχιούχος επίσης είναι από το 2001 στην Αρμονία με άριστα παμψηφεί, απ’ το Δελφικό Ωδείο με καθηγητή τον Νάσο Σταύρο. Τον Ιούλιο του 2010 παρακολούθησε το σεμινάριο στη μαρίμπα και τα κλασσικά κρουστά με καθηγητές τον Peter Sadlo και τον Bogdan Bacanu απ’την ακαδημία Universitat Mozarteum στο Salzburg.


Είναι μόνιμο μέλος στην Φιλαρμονική Πειραιά απ’ το 2000 και παράλληλα παραδίδει μαθήματα κρουστών στην Φιλαρμονική Μαρκοπούλου και στο ωδείο Λουτρακίου. Έχει συνεργαστεί με : την Νίνα Πατρικίδου στην Νεανική Ορχήστρα του Γ΄ Προγράμματος, με την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., με την Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής από το 1999, το 2001 με την Ορχήστρα του Γιάννη Μαρκόπουλου υπό την διεύθυνσή του, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και σε εμφανίσεις στην Τουρκία και με τον Μίμη Πλέσσα στο Ηρώδειο.
Το 2001 ξεκίνησε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών όπου συνεχίζεται έως και σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2003 σε συναυλία με το μουσικό σύνολο «Κρουστοφωνία» με επικεφαλής τον Αλέκο Χρηστίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η πρώτη του συνεργασία με την Πειραματική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε παράλληλα και με την ίδρυσή της, το 2003 ( περίοδοι 2003-2004, 2005-2006 ), όπως επίσης και στην Ορχήστρα μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Article by Olivia