Νίκος Κωνσταντέλος

kath-6

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1983 όπου και μεγάλωσε. Το Σεπτέμβριο του 1990 ξεκίνησε ως μαθητής τρομπέτας στην Φιλαρμονική Κορίνθου με καθηγητή τον αείμνηστο μαέστρο της κ. Ιωάννη Λιακώνη. Το 1998 και ύστερα από την προτροπή του μαέστρου ξεκινάει τις σπουδές του στην τρομπέτα στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με καθηγητή τον καλλιτέχνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γεράσιμο Ιωαννίδη, όπου και παίρνει το δίπλωμά του τον Ιανουάριο του 2008 με Άριστα παμψηφεί.

Το 2009 έλαβε το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα από τη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή Κορίνθου, με καθηγητή τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με διάσημους Έλληνες και ξένους τρομπετίστες όπως τους Ιωάννη Καραμπέτσο, Vince Dimartino, Allen Vizzutti κ.α.

Είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Από το 2007
είναι έκτακτο μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές της όπως Aida, Nabucco, Pagliacci, Tosca, Madame Butterfly, La Boheme, Norma, Tannhauser, Turandot, Πρωτομάστορας και πολλές άλλες στα θέατρα Ακροπόλ, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ηρώδου Αττικού, Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου κ.α.

Από το 2013 και για τρεις σεζόν συμμετείχε στις παραγωγές της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στα έργα ‘’Προσοχή Ο Πρίγκιπας Λερώνει’’ του Νίκου Κυπουργού και ‘’Καρμενσίτας’’. Έχει διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου καθώς και σε Ωδεία της πόλης. Έχει ηχογραφήσει μουσική για Έλληνες συνθέτες, καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής του Θεόδωρου Αντωνίου, με τις Φιλαρμονικές των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας, Λάρισας κ.α. στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Article by Olivia