Παντελέων Κατερίνα

pro-2

Η Κατερίνα Παντελέων γεννήθηκε το 1985 στο Λουτράκι και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στη Φιλαρμονική Λουτρακίου, στην οποία είναι τακτικό μέλος από το 1996, με καθηγητές τον Γιάννη Κόυφαλη και Κωνσταντίνο Σαμοίλη.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2008 απέκτησε το δίπλωμα Φλάουτου με άριστα παμψηφεί και Β΄ Βραβείο με καθηγητές τη Σοφία Λειβαδίτη και τον Παναγιώτη Δράκο.

Το 2010 απέκτησε με άριστα παμψηφεί το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και το πτυχίο πιάνου, επίσης με άριστα παμψηφεί, με καθηγήτριες τη Λίντα Λεούση και την Τατιάνα Δημητριάδου.

Παράλληλα συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στα Ανώτερα θεωρητικά (Αντίστιξη), και στο Φλάουτο με τον Παναγιώτη Δράκο, κορυφαίο Φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο μεταδιπλωματικό τμήμα του Ωδείου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση «Ημέρες Πλαγιαύλου» στο Βόλο και σε διάφορα master classes με διάσημους Φλαουτίστες όπως: o Philippe Pierlot, o Peter Loukas Graf, η Anne-Catherine Heinzman, ο Νίκος Νικόπουλος κ.α. Επίσης σε σεμινάρια Ρυθμολογίας, Πιάνου και Διεύθυνσης στην Σίνδο και την Κώ από τον Dr. Leon Bly, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών.

Έχει διετελέσει μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Πάραλος και της Ορχήστρας του μουσικού Ομίλου Αρσάκειων σχολείων δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αρσάκειο σχολείο Ψυχικού κ.α.

Επίσης έχει διατελέσει μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Καθολικό ναό Πειραιά και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

Έχει εμφανιστεί ως Σολίστ με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου και με την Ορχήστρα Νέων σε συναυλία στα Αρσάκεια σχολεία Πατρών και στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας.

Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας το 2ο Βραβείο στο Φλάουτο.

Από το 2008 διδάσκει φλάουτο και θεωρητικά μαθήματα στη Φιλαρμονική και τη Μουσική Σχολή Λουτρακίου ενώ από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Κορινθίας και ως ωρομίσθια στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.

Article by Olivia