Πελοπίδας Μαυρόπουλος

musician-1

Γεννήθηκε το 1986 στο Λουτράκι και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Φιλαρμονική Λουτρακίου με καθηγητές τον Κώστα Σαμοίλη και τον Γιάννη Κούφαλη. 
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τον Ιούνιο του 2010 απέκτησε το πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας με καθηγητή τον αρχιμουσικό της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας Σπύρο Προσωπάρη από το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά.
Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ιωάννη Κούφαλη. 
Είναι κάτοχος πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης από τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών Dr. Leon J. Bly στην Σίνδο το 2008, στην Κω το 2009 και στη Θεσσαλονίκη το 2010 καθώς και σεμινάρια κλαρινέτου με το Σπύρο Μουρίκη στην Κέρκυρα. 
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (Wasbe).


Έχει διατελέσει μέλος σε διάφορες Φιλαρμονικές. Επίσης της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας Δωματίου του Πανεπιστημίου Αθηνών δίνοντας παραστάσεις μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής, στο Πρυτανείο, στον καθολικό ναό Πειραιά κ.α.
Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας δύο φορές βραβείο στο Κλαρινέτο.


Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει τις παραστάσεις – αφιερώματα της χορωδίας και τις ορχήστρας του Λυκείου Λουτρακίου για το Χρήστο Λεοντή και το Μίκη Θεοδωράκη.
Ως αρχιμουσικός έχει συνεργαστεί με μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και με τους διεθνούς φήμης μουσικούς Otto Sauter, Dariusz Mikulski, Franz Wagnermeyer και Peter Horner. Επίσης με τους τραγουδιστές: Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Πέτα, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα κ.α.


Τον Ιούλιο του 2013 ενορχήστρωσε και διεύθυνε στο θέατρο Badminton την παράσταση της όπερας Carmen του Bizet σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco. 
Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής του Loutraki Festival και του διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής “Opus”.
Την περίοδο Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2017 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.
Την περίοδο 2017-2019 διετέλεσε καθηγητής κλαρινέτου στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας.
Είναι αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου από το 2010.
Παράλληλα είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου και διδάσκει κλαρινέτο στο Βυζάντιο Ωδείο Μεγάρων.

Article by Olivia