Συναυλία των φιναλίστ του διαγωνισμού Νικόλαος Δούμπας!

blog-nd

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και η Φιλαρμονική Λουτρακίου σας προσκαλούν στη συναυλία των φιναλίστ του διαγωνισμού “Νικόλαος Δούμπας” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 17).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθεί το βραβείο στο νικητή και οι αναμνηστικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.  

Ο ετήσιος διαγωνισμός “Νικόλαος Δούμπας” αθλοθετήθηκε το 2021 από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στα πλαίσια της παροχής κινήτρων για την ανάδειξη νέων μουσικών από τις σχολές της Φιλαρμονικής.  

Το φετινό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ θα δοθεί σε μουσικό της Φιλαρμονικής κατόπιν των ειδικών ακροάσεων που θα διεξαχθούν το πρωί της Κυριακής με επιτροπή τους καθηγητές του μουσικού σώματος. 

Ο Νικόλαος Δούμπας, Έλληνας ευεργέτης και Μαικήνας των τεχνών, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες Ελλήνων της διασποράς. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης σπουδαίων προσωπικοτήτων της εποχής όπως των διάσημων συνθετών Johann Strauss, Johannes Brahms και Richard Wagner, του καθηγητή χειρουργικής Theodor Billroth, των δημοφιλών ζωγράφων Hans Makart και Gustav Klimt και του λαμπρού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν.  Διετέλεσε Πρόεδρος  της Ανδρικής Χορωδίας Βιέννης, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Εταιρείας Φίλων της Μουσικής και διακεκριμένο μέλος της Αυστριακής Βουλής. Άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση του έργου του Franz Schubert και πρωτοστάτησε στην αναμόρφωση τη νέας Βιέννης με την ανοικοδόμηση εμβληματικών κτηρίων όπως η Αυστριακή Βουλή και το Musikverein.

 

 

 

Article by Pelopidas