Trumpet Masteclass: Γιώργος Λασκαρίδης!

Loutraki-band-24(2)

Γιώργος Λασκαρίδης – Trumpet Masterclass

Τρομπετίστας Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
2 – 4 September 2024 | Loutraki 

Applications – Information :
Facebook: Filarmoniki Loutrakiou
Email: filarmonikiloutrakiou@yahoo.com             
Phone – Viber – What’s Up: 6948574703


Γιώργος Λασκαρίδης
Τρομπετίστας ΚΟΘ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1974, όπου πήρε τα πρώτα του μαθήματα στην τρομπέτα σε ηλικία 8 ετών στην Φ. Ε. Μάντζαρος με δάσκαλο τον αείμνηστο Θανάση Βογιατζόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με καθηγητή τον κ. Σωκράτη Άνθη στο ωδείο Φ. Νάκας, όπου πήρε και το δίπλωμά του, ενώ ταυτόχρονα, παρακολουθεί για 7 συναπτά έτη μαθήματα με τον διεθνούς φήμης καθηγητή prof. Β.Nilsson.

Παρακολούθησε σεμινάρια τρομπέτας με τους J.Watson, T.Dokschidzer, J.Thompson, F.Mills και ορχηστρικής μουσικής με τον A.Herseth κ.α.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε Κέρκυρα, Αθήνα και Θεσ/νίκη καθώς και εμφανίστηκε ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μ.Μ.Α.) και Θεσσαλονίκης, με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Έντονη είναι η παρουσία του με σύνολα χάλκινων πνευστών από το 1997 μέχρι και σήμερα και ασχολείται με τη μελέτη οργάνων εποχής όπως η Baroque τρομπέτα και η Klappen trompete.

Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση τα κοντσέρτα για τρομπέτα του Lowel Liebermann και Joseph Haydn (με την klappen trompete).

Υπήρξε μέλος των Altro Brass, K.O.A. Brass (Μέταλον), Ένωδον Quintet και είναι ιδρυτικό μέλος του Aeolos Brass Quintet και των συνόλων χάλκινων πνευστών της Κ.Ο.Θ.

Κατά την περίοδο 1999 έως και 2006 συμμετείχε σε ηχογραφήσεις και παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Γ. Μαρκόπουλου και του συνόλου σύγχρονης μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ενώ έχει παράλληλα συνεργαστεί τις Ορχήστρες (Ε.Ρ.Τ.- Ε.Λ.Σ.- Ορχήστρα των Χρωμάτων – Καμεράτα Μ.Μ.Α.– Σολίστ της Πάτρας ) και τις Dresden Philarmonie, DR Radiosymfoniorkestr, Schloss Schönbrunn Orchestra της Βιέννης καθώς και την Ορχήστρα των Εθνών με έδρα τη Γερμανία.

Υπήρξε μέλος ως Τutti μουσικός στην τρομπέτα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για την περίοδο 1999-2006 και ως Ά Κορυφαίος στην Εθνική Λυρική Σκηνή και την Καμεράτα του Μ.Μ.Αθηνών.

Από τον Οκτώβριο του 2006 είναι μόνιμος ΄Β Κορυφαίος στην Κ.Ο.Θ.

Διδάσκει τρομπέτα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Article by Pelopidas