Απολογισμός 2020

Φιλαρμονική Λουτρακίου

Πάσχα στο Λουτράκι

Το Πάσχα στο Λουτράκι είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου. Η καραντίνα στέρησε φέτος από το μουσικό σώμα τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση της γενικής πρόβας παρουσίας κοινού αλλά και τη λιτάνευση της Μεγάλης Παρασκευής. Αυτό όμως δεν πτόησε τα μέλη της Φιλαρμονικής που έπαιξαν και ηχογράφησαν από το σπίτι το «Ω γλυκύ μου έαρ»!

Μουσική τις γειτονιές του Δήμου

Μετά από μακρά περίοδο αποχής από τις δραστηριότητες της, η Φιλαρμονική εμφανίστηκε με μικρή σύνθεση και ποικίλο πρόγραμμα σε όλες τις γειτονιές του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας αλλά και επιστροφής στην κανονικότητα.
Μουσική στις γειτονιές

Cinecitta

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στα πλαίσια του Loutraki Festival 2020 και στο Αμφιθέατρο του Ποσειδώνα – Wyndham & Ramada Hotel, πραγματοποιήθηκε η συναυλία Cinecitta. Ένα αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο μέσα από θρυλικές Ιταλικές ταινίες όπως «ο Ταχυδρόμος», το «Cinema Paradiso», το οσκαρικό δράμα «La Vita E Bella», τα γουέστερν «ο Καλός ο κακός και άσχημος» και το «Κάποτε στη Δύση» αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini, όπως το «Amarcord» και το «8 ½». Με την φιλαρμονική συνέπραξε ένας από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες τραγουδιστές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

Open Day

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Open Day της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και παράλληλα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Υποψήφιοι μαθητές αλλά και γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα και να συνομιλήσουν με τους καθηγητές του μουσικού σώματος. Παράλληλα παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές σε μικρές συναυλίες με συνοδεία πιάνου αλλά και το κουαρτέτο SaxQuare.
open-pc

Flute Course με τη Ναταλία Γεράκη

Με μεγάλη συμμετοχή, από τις μαθήτριες της τάξης του Φλάουτου της κα Παντελέων, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με τη Ναταλία Γεράκη το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου. Οι 22 νεαρές φλαουτίστες που συμμετείχαν στα μαθήματα είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από μια εξαιρετική μουσικό, με πλούσια δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για τη μετέπειτα πορεία στις σπουδές τους. Στόχος της Φιλαρμονικής είναι να προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές της να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες.

flaouto-3
flaouto-2
flaouto-1

Χριστούγεννα Μαζί

Το Δεκέμβριο του 2020 η Φιλαρμονική συμμετείχε στο πλούσιο διαδικτυακό πρόγραμμα «Χριστούγεννα Μαζί» που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων με σκοπό να δώσει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας αλλά και όχι μόνο. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε η συναυλία «A warm Brass Welcome», η συναυλία του κουαρτέτου σαξοφώνων SaxQuare και η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής με σύμπραξη της σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάσιας Ζαχαροπούλου και παρουσίαση Αλέξη Κωστάλα. Οι συναυλίες συγκέντρωσαν περί τις 20.000 προβολές στα social media και το YouTube.

Άλλες δράσεις

Φιλαρμονική Λουτρακίου

Μετεγκατάσταση της Φιλαρμονικής και ολική ανακαίνιση

Ικανοποιώντας ένα αίτημα χρόνων ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων προέβει στη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου που στεγάζει τη Φιλαρμονική Λουτρακίου. Στα πλαίσια αυτά ολοκληρώθηκε η μεταφορά του μουσικού σώματος στην κεντρική αίθουσα του κτηρίου στην οποία έγιναν παρεμβάσεις για την ηχομόνωση, τοποθετήθηκαν νέες κουρτίνες, πάτωμα και μοκέτες. Παράλληλα έγιναν αλλαγές και προσθήκες στο φωτισμό ώστε να εξυπηρετεί τις νέες αυξημένες ανάγκες. Ανακαινίστηκαν πλήρως όλοι οι υποστηρικτικοί χώροι, το φουαγιέ, η κουζίνα αλλά και οι αποθήκες των μουσικών οργάνων. Δημιουργήθηκαν νέοι χώροι διδασκαλίας, χώρος για το αρχείο αλλά και δωμάτια ατομικής μελέτης με σύγχρονες προδιαγραφές και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τέλος δημιουργήθηκε νέο γραφείο υποδοχής και γραμματείας στην κεντρική είσοδο. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάκης Παπαθανασίου:
Ένα πραγματικά σπουδαίο έργο που αναβαθμίζει μετά από πολλά χρόνια τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος. Ένα έργο “προσφορά” στους εκατοντάδες μαθητές και γονείς που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του μουσικού σώματος. Η ριζική ανακαίνιση των χωρών επετεύχθη μετά από μια μακρά διαδικασία σε συνεργασία με τον Δήμο, τους αρμόδιους αντιδήμαρχους, δημοτικούς υπαλλήλους, προμηθευτές, εθελοντές, ανώνυμους και επώνυμους χορηγούς. Η συνεισφορά όλων είναι πραγματικά σπουδαία. Ένα όραμα χρόνων για την εξασφάλιση νέων χώρων μελέτης, δοκιμών και γενικά για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, επιτεύχθη! Η έννοια της λέξης πολιτισμός είναι πολυδιάστατη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι αντανακλάται πλέον και στις εγκαταστάσεις μας!

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Μία νέα δυναμική ιστοσελίδα κατασκευάστηκε από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων ειδικά για τη Φιλαρμονική. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.loutrakiband.gr μπορείτε να περιηγηθείτε και να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του μουσικού σώματος, να βρείτε πληροφορίες για το διδακτικό προσωπικό, τις επερχόμενες συναυλίες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο!
Site (2)

Online Μαθήματα

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων αφουγκραζόμενος την ανάγκη επικοινωνίας αλλά και δημιουργικής έκφρασης των μελών της Φιλαρμονικής, εγκαινίασε μια νέα πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του μουσικού σώματος από όπου τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά στη διάρκεια της καραντίνας για όλες τις ειδικότητες πνευστών και κρουστών οργάνων!
ψσ