Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Loutraki-band-23(3)

Εντυπωσίασε το κοινό η συναυλία των Danubia Soloists από τη Βιέννη και της Φιλαρμονικής Λουτρακίου!

 

Μία σπουδαία συναυλία, ένα σημαντικό μουσικό σταθμό για το Διεθνές Φεστιβάλ, είχε την τύχη να απολαύσει το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουνίου το κοινό της Πάτρας.

Ο χώρος του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου «πλημμύρησε» από μοναδικές συνθέσεις οι οποίες κινήθηκαν σε ιδιαίτερα μουσικά «μονοπάτια». Πρωταγωνιστές της βραδιάς – σε μία εξαιρετική σύμπραξη – οι «Danubia Soloists» από τη Βιέννη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και η σπουδαία τσελίστα Cristina Bazili, σε μουσική διεύθυνση Luca Pelanda και Πελοπίδα Μαυρόπουλου.

Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο επιτετραμμένος της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα κ. Philipp Wassermann, ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα κ. Ανδρέας Γεωργόπουλος, η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Μπονάνος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο πρόξενος Δανίας – Νορβηγίας στην Πάτρα κ. Κώστας Χριστόπουλος, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας κ. Χριστίνα Δευτεραίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θανάσης Ζούπας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παππάς και το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Λαμπρινή Αναγνώστου.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού, στους συντελεστές της συναυλίας δόθηκε από μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό, για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2023.

 

 

Article by Olivia