60 Χρόνια Φιλαρμονική Λουτρακίου!

IMG_5962

Με μια λαμπρή βραδιά στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα τίμησε την επέτειο των 60 χρόνων της η Φιλαρμονική Λουτρακίου.

Το πρόγραμμα περιελάβανε σπουδαία έργα κλασικής μουσικής αλλά και έργα σπουδαίων σύγχρονων ξένων και Ελλήνων συνθετών.  

Το κοινό είχε την ευκαιρία στη ροή του προγράμματος να απολαύσει δύο σπουδαίους σολίστ, τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη και τον κορυφαίο μουσικό της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Χρήστο Καλούδη.

 Στη δεύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχε το μπαλέτο της σχολής χορού της Έλενας Μιχαηλίδου δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο διάσημος Αυστριακός συνθέτης Otto Schwarz με αφορμή την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του μουσικού του έργου, Cape Horn.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης στο καλωσόρισμα του:

« Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί το κύτταρο πολιτισμού του Δήμου μας. Με πλούσια πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, κατατάσσεται μεταξύ των σπουδαιότερων μουσικών συνόλων πανελλαδικά. Έχει επιδείξει πλούσια και σημαίνουσα καλλιτεχνική δραστηριότητα, με διαρκή στόχο της τη διατήρηση, βελτίωση και διάδοση της μουσικής κληρονομιάς. Έχει συμπράξει με σπουδαίους σολίστ και γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, προσφέροντας υψηλού επιπέδου πολιτιστικές δημιουργίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο Σπύρος Μουρίκης, ο Χρήστος Καλούδης, o Otto Schwarz και ο Αλέξης Κωστάλας.

Η βραδιά έκλεισε με μια εντυπωσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων στη θάλασσα, πίσω από το αμφιθέατρο.

Η επετειακή συναυλία αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση του μουσικού σώματος για τους εορτασμούς των 60 χρόνων. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις το προσεχές διάστημα και ανάλογα των συνθηκών.

 

 

Article by Pelopidas