Baroque café, Παρουσίαση συντελεστών

baroque-synt

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και η Φιλαρμονική Λουτρακίου παρουσιάζουν τη συναυλία μουσικής δωματίου Baroque café, με έργα των Antonio Vivaldi και Johann Sebastian Bach την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο.  

Ερμηνεύουν οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Iστορία, Θεωρία και Eρμηνεία της Δυτικής Mουσικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2744065619 (καθημερινά 6μ.μ. – 9μ.μ.)

 

Παρουσίαση Συντελεστών 

Κατερίνα Παντελέων 

Η Κατερίνα Παντελέων γεννήθηκε στο Λουτράκι και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στη Φιλαρμονική Λουτρακίου, στην οποία είναι τακτικό μέλος από το 1996, με καθηγητές τον Γιάννη Κόυφαλη και Κωνσταντίνο Σαμοίλη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε το δίπλωμα Φλάουτου με άριστα παμψηφεί και Β΄ Βραβείο με καθηγητές τη Σοφία Λειβαδίτη και τον Παναγιώτη Δράκο. Το 2010 απέκτησε με άριστα παμψηφεί το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και το πτυχίο πιάνου, επίσης με άριστα παμψηφεί, με καθηγήτρια τη Λίντα Λεούση. Έχει συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση «Ημέρες Πλαγιαύλου» στο Βόλο, στην Κοργιαλένειο Ακαδημία στις Σπέτσες και σε διάφορα master classes με Φλαουτίστες όπως: Philippe Pierlot, Peter Loukas Graf, Anne-Catherine Heinzman, Ναταλία Γεράκη, Νίκο Νικόπουλο κ.α. Επίσης σε σεμινάρια Ρυθμολογίας, Πιάνου και Διεύθυνσης στην Σίνδο και την Κώ από τον Dr. Leon Bly, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών. Είναι εξειδικευμένη στα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, παρακολουθώντας σεμινάρια με τη Δέσποινα Ματθαιοπούλου. Έχει διετελέσει μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Πάραλος και της Ορχήστρας του μουσικού Ομίλου Αρσάκειων σχολείων δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αρσάκειο σχολείο Ψυχικού κ.α. Επίσης έχει διατελέσει μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Καθολικό ναό Πειραιά και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. Έχει εμφανιστεί ως Σολίστ με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου και με την Ορχήστρα Νέων σε συναυλία στα Αρσάκεια σχολεία Πατρών και στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας. Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας Βραβείο στο Φλάουτο. Από το 2008 διδάσκει φλάουτο και θεωρητικά μαθήματα στη Φιλαρμονική και τη Μουσική Σχολή Λουτρακίου ενώ από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Κορινθίας και  στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα “Ιστορία , θεωρία και ερμηνεία της δυτικής μουσικής” με ειδίκευση το φλάουτο με καθηγήτρια τη Ναταλία Γεράκη. 

 

Μαρία Παχνιστή

Γεννήθηκε στον Βόλο, όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Διπλωματούχος φλάουτου του Ορφείου Ωδείου Αθηνών (τάξη καθ. Δημήτρη Φωτόπουλου), ανέπτυξε πολυετή διδακτική δραστηριότητα ως καθηγήτρια φλάουτου σε Μουσικά Σχολεία (Τρίπολης, Σπάρτης, Λαμίας κ.ά.) και ωδεία (Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, Εθνικό Ωδείο Γλυφάδας, Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο κ.ά.). Έχει συμπράξει με ποικίλα μουσικά σχήματα και οργανισμούς, μεταξύ άλλων με την Εθνική Λυρική Σκηνή (παραγωγή της όπερας Μποέμ, σκηνοθ. Γκράχαμ Βικ) και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (διευθ. Π. Σεργίου). Υπήρξε συνεργάτιδα του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη (2008-2013), συμμετέχοντας σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές και συναυλίες (Ιανός, Ηράκλειο Κρήτης, Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού, ΜΜΑ). Αριστούχος απόφοιτος των Τμημάτων Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (2004) και Μουσικών Σπουδών (2013) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσικολογία: Νεοελληνική Μουσική» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (2016) καθώς και τον μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών του Ωδείου Αθηνών (τάξη φλάουτου καθ. Ναταλίας Γεράκη, 2018). Είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ιστορία, Θεωρία, Σύνθεση και Ερμηνεία της Έντεχνης Μουσικής» στην ειδίκευση «Ερμηνεία της έντεχνης μουσικής – φλάουτο» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Θάλεια Μουτοπούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Δεν έφυγα ποτέ από την Ελλάδα. Σπούδασα στο Ωδείο Αθηνών πιάνο και κλασικό τραγούδι. Αποφοίτησα από το τμήμα Μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ και διορίστηκα δασκάλα μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο παρόν συνεχίζω τη σπουδή μου στο πιάνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο με καθηγήτρια την Ναταλία Μιχαηλίδου (ΕΚΠΑ). Είμαι μέλος του Εργαστηρίου Σύνθεσης και Εκτέλεσης του συνθέτη Αλεξάνδρου Καλογερά και μόνιμη συνεργάτιδα του Φεστιβάλ Μούσα Ελληνική που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στη Χίο και όπου παρουσιάζονται μεταξύ άλλων έργα νέων και παλαιότερων Ελλήνων συνθετών. Διαρκής επιθυμία μου να παίζω μουσική μαζί με άλλους μουσικούς. Σκοπός μου πάντα -μέσα από τη ζύμωση των ήχων, τη χαρά του παιξίματος και του μοιράσματος με τους άλλους μουσικούς και τελικά με το κοινό- η ανύψωση όλων μας στο επίπεδο της ευδαιμονίας.

 
Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος

Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του Θοδωρή Τζοβανάκη, απ’ όπου πήρε Δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο. Παράλληλα σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα (εναλλακτική σκηνή ΕΛΣ, Ζάππειο Μέγαρο) και στο εξωτερικό (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία)  και συνεργάστηκε ως σολίστ με την ορχήστρα Academica Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου και τη μαθητική ορχήστρα του ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αντρέα Τσελίκα. Από το 2018 συμμετέχει σε ντουέτο μουσικής δωματίου, πιάνο και κοντραμπάσο με το οποίο έχει  εμφανιστεί σε αρκετούς συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα. Από το 2019 συνεργάζεται με τα κοινωνικά-εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως συνοδός της χορωδίας 65 plus. Παράλληλα στην πιανιστική του σταδιοδρομία, ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την παραδοσιακή μουσική, όσο και για μοντέρνα είδη μουσικής, μελετώντας ποντιακή λύρα, ηλεκτρικό μπάσο και ταμπουρά. Έχει συνεργαστεί με τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Lamia Bedioui στο χώρο της world-ethnic μουσικής και έχει ηχογραφήσει με το Blues συγκρότημα Limpin’ Express καθώς και με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στο ΕΚΠΑ και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ιστορία, θεωρία σύνθεση  και ερμηνεία της Έντεχνης Μουσικής” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με ειδικό όργανο το πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά στο εθνικό ωδείο Θήρας. Ζει στην Αθήνα και μοιράζει την εργασία του μεταξύ Αθήνας και Σαντορίνης όπου διδάσκει πιάνο.

Article by Pelopidas