Συνεχίζονται τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ Νικόλαου Δούμπα!

doc-doumpas

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε αποστολή του Δήμου και της Φιλαρμονικής για το ντοκιμαντέρ Νικόλαου Δούμπα! 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Ράτης μετέβησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ για τον Νικόλαο Δούμπα μαζί με μουσικούς της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, τον αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο, το συνεργείο κινηματογράφησης και την ομάδα παραγωγής.  

Στην Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας, την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικυρώθηκε η συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το σπουδαίο project που αφορά τον Έλληνα Μαικήνα και εκπονείται πλέον με τη συνεργασία πολλών και σημαντικών φορέων. 

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και προσεκλήθη ώστε στο άμεσο μέλλον να επισκεφτεί την περιοχή μας.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στην Βλάστη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα με το κουαρτέτο κλαρινέτων της Φιλαρμονικής, τα χάλκινα της Κοζάνης και τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν την οικογένεια Δούμπα.

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τον Dr. Ιωάννη Τζαφέττα, συγγραφέα του βιβλίου «Νικόλαος Δούμπας, ο Έλληνας Μαικήνας» και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλάστης κ. Ιωάννη Τζιούμαρη, παρουσία της κα Δαδαμόγια και της συνεργάτιδας της κας Ρουσοπούλου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής και τους τόπους των γυρισμάτων.

 

Article by Pelopidas