Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου στη Σκωτία (+Video)!

Filarmoniki-ERASMUS
 

Μια σπουδαία εμπειρία αποτέλεσε το φετινό πρόγραμμα Erasmus+ “Looking Out, Looking In” για τα μέλη της Φιλαρμονικής Λουτρακίου που ταξίδεψαν μαζί με τον αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο και την αποστολή του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου στη Σκωτία.

Οι μουσικοί μας, ως μαθητές και μέλη της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου, συμμετείχαν στην τελική συναυλία στο Aberdeen Music Hall συμπράττοντας με μουσικούς από 6 διαφορετικές χώρες, με μια συμφωνική ορχήστρα 140 ατόμων! 

Άξιοι συγχαρητηρίων οι καθηγητές, η διευθύντρια κα Καραπατά και το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου για το σπουδαίο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που επιτελούν στην Κορινθία! 

Δείτε εδώ αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Στο Άμπερντην της Σκωτίας βρέθηκε ομάδα μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, “Looking Out, Looking In”.

Πραγματοποιήθηκε συναυλία στο Aberdeen Music Hall με μαθητές από έξι χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Σκωτία και την Ελλάδα.

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρουσίασε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από 140 και πλέον μαθητές η “Συμφωνία της Ευρώπης”, η οποία αποτελεί μοναδική σύνθεση ιδεών και κουλτούρας όλων  των συμμετεχόντων.

Είναι γνωστό ότι μέσα από τα προγράμματα Erasmus+, οι μαθητές  μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες και να συνδυάζουν στοιχεία του πολιτισμού τους.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα το “Albyn School” της Σκωτίας που διοργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στον καθηγητή τους κο Π. Μαυρόπουλο για την εξαιρετική τους παρουσία.

Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον όμιλο “ΑΙΓΕΑΣ” ΑΜΚΕ και τον κο Α. Μαρτίνο για τη στήριξη και την προσφορά του στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας καθώς και το Δήμαρχο Κορινθίων, κο Β. Νανόπουλο για την αμέριστη βοήθεια και την ευγενική συμβολή του σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Η διευθύντρια, Ε. Καραπατά και

η υπεύθυνη επικοινωνίας, Α. Σταυροπούλου

 

 

 

Article by Pelopidas