Δωροεπιταγή 100 ευρώ από το Μουσικό Οίκο της Δήμητρας Κοκκίνη για το Διαγωνισμό Δούμπα!

28

Ο Μουσικός Οίκος της Δήμητρας Κοκκίνη προσφέρει μια δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ ως έπαθλο για το διαγωνισμό Νικολάου Δούμπα! 

Η επιταγή μπορεί να εξαργυρωθεί στο Μουσικό Οίκο για οποιοδήποτε προιόν και θα διατεθεί κατόπιν απόφασης της επιτροπής του διαγωνισμού. 

Το Βραβείο Νικολάου Δούμπα αθλοθετήθηκε από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής. 

Το βραβείο θα δίνεται ετησίως σε μουσικό  της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, κατόπιν ειδικών ακροάσεων και αξιολόγησης από την επιτροπή των καθηγητών του μουσικού σώματος.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι αξίας 1.000 ευρώ και θα έχει τη μορφή υποτροφίας για σπουδές σε αναγνωρισμένο μουσικό ίδρυμα, συμμετοχής σε σεμινάρια και ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δωρεάς μουσικού οργάνου ή χρηματικού επάθλου. Η μορφή του θα αποτελεί απόφαση της καλλιτεχνικής επιτροπής.


Ο Νικόλαος Δούμπας, Έλληνας ευεργέτης και Μαικήνας των τεχνών, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες Ελλήνων της διασποράς. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης σπουδαίων προσωπικοτήτων της εποχής όπως των διάσημων συνθετών Johann Strauss, Johannes Brahms και Richard Wagner, του καθηγητή χειρουργικής Theodor Billroth, των δημοφιλών ζωγράφων Hans Makart και Gustav Klimt και του λαμπρού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν.  Διετέλεσε Πρόεδρος  της Ανδρικής Χορωδίας Βιέννης, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Εταιρείας Φίλων της Μουσικής και διακεκριμένο μέλος της Αυστριακής Βουλής. Άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση του έργου του Franz Schubert και πρωτοστάτησε στην αναμόρφωση τη νέας Βιέννης με την ανοικοδόμηση εμβληματικών κτηρίων όπως η Αυστριακή Βουλή και το Musikverein.


Δείτε το Ρεπερτόριο και τους Όρους του διαγωνισμού

 

Κατεβάστε την Φόρμα Συμμετοχής εδώ »

Article by Pelopidas