Η πιανίστα Κατερίνα Λιάτα

ps-katerina

Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο, όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο. Με καθηγήτρια τη Ναταλία Μιχαηλίδου πήρε το Πτυχίο Πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί και Ειδική Διάκριση”, το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο”, καθώς και  τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κάτοχος “Master of Arts” με ειδίκευση “Piano Performance” του University of Indianapolis, καθώς και του Μεταπτυχιακού Μουσικής Ερμηνείας Πιάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου (τάξη: Λάμπη Βασιλειάδη).

Σπούδασε παράλληλα στην “Ecole Normale de Musique de Paris(Alfred Cortot)” και στο Conservatoire Claude Debussy (Συνοδεία πιάνου, Μουσική Δωματίου)

Συμμετείχε ενεργά σε Masterclasses πιάνου στην Ελλάδα και εξωτερικό των: Borislava Taneva, Lilia Bojadjieva, Rudolf Buchbinder(Ελβετία), Andras Kemenes, Βernard Ringeissen, Άρη Γαρουφαλή, Γιώργου Μάνεση, Orsolya Szabo, Δημήτρη Τουφεξή, David Lively, Mikhail Voskressensky(Παρίσι), Λάμπη Βασιλειάδη, Hideyo Harada, V.Viardo.

Έχει αποσπάσει 1α Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες κλασικής μουσικής στην Ελλάδα,τη Γαλλία και τη Γερμανία, ως σολίστ με την Ορχήστρα της”Academie des Jeunes Solistes”, την Ορχήστρα ΑΣΟΝ  και  την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού, ενώ έχει συμπράξει με τις : Ορχήστρα Mobile, την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κραϊόβα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Εργάζεται ως Καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών, Συνοδός πιανίστα και δασκάλα μουσικής.

 

 

 

Article by Pelopidas