“Μια Συναυλία Τιμής & Σεβασμού στην Ιστορία”

IMG_6574

Θα ξεκινήσω να σας περιγράφω την χθεσινή εμπειρία της συναυλίας της Φιλαρμονικής Λουτρακίου με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας, με κάτι που έγινε στο τέλος της.

Στο τέλος της λοιπόν, 500 και πλέον θεατές από την περιοχή του Λουτρακίου, αλλά και της Κορινθίας γενικότερα, τέσσερις βουλευτές, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, χειροκροτούσαν όρθιοι για ώρα το όραμα του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Πελοπίδα Μαυρόπουλου, τη μουσική ευφυΐα, κατάρτιση και αισθητική του συνθέτη Σπύρου Προσωπάρη, τα καταπληκτικά κείμενα του Νίκου Γεωργίου και την ανατριχιαστική εκτέλεση του έργου από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου.

Υποκλίθηκαν στα νιάτα και το ταλέντο.”

Μια εκδήλωση και ένα έργο που οι αρμόδιοι που χθες χειροκροτούσαν παραταγμένοι στις πρώτες σειρές, πρέπει να φροντίσουν να διαδοθεί και να βρει τη θέση που του αρμόζει ανάμεσα σε εκείνα που περιποιούν Τιμή για όλους μας. Παλαιότερους και νεότερους.

Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, οι καλύτεροι διαφημιστές ενός τόπου, είναι εκείνοι που σέβονται και την ιστορία, αλλά και το παρόν του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ »

Article by Olivia