Σύνδεσμος

Δίπλωμα Κόρνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο για το Νικόλαο Καλούδη!

Ο Νικόλαος Καλούδης ολοκλήρωσε την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 τις σπουδές του στο Κόρνο στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης με υπεύθυνο καθηγητή το Χρήστο Καλούδη.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ερμήνευσε, συνοδεία πιάνου, το 2o κοντσέρτο του W. A. Mozart, το 1ο κοντσέρτο του Richard Strauss και το έργο Tantalus του Keniv Huben.  

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από το διευθυντή του Ωδείου κ. Γεώργιο Χατζημιχελάκη και τους κορνίστες Σπύρο Μπάκο, Αντώνη Λαγό και Άγγελο Σιωρά απέμεινε στο Νικόλαο Καλούδη το Δίπλωμα Κόρνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο μετά την εξαιρετική του επίδοση και ερμηνεία στο απαιτητικό πρόγραμμα των εξετάσεων. 

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου συγχαίρει το μουσικό Νικόλαο Καλούδη για την ολοκλήρωση των σπουδών του στο κόρνο και του εύχεται καλή σταδιοδρομία!

Συγχαρητήρια επίσης στον καθηγητή του, καθηγητή της Φιλαρμονικής και κορνίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρήστο Καλούδη! 

Σύνδεσμος

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων το Ντοκιμαντέρ Ν. Δούμπα!

Το ντοκιμαντέρ Δούμπα τελεί πλέον και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων! 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο μετά την προσωπική συνάντηση και το αίτημα που κατέθεσαν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης και ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος στην Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ κα Νίκη Αραμπατζή

Αγαπητέ κύριε Γκιώνη,

Η πρωτοβουλία σας για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ – αφιερώματος για τη ζωή του Έλληνα – ευεργέτη Νικόλαου Δούμπα, αποτελεί για τους πολίτες του Δήμου Αθηναίων αλλά και για εμένα προσωπικά μία εξαιρετική πολιτιστική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη εθνική σημασία καθώς θα δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα, πτυχές της ζωής του αλλά και της δράσης του, που οφέλησαν και άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία μας.

Θέλοντας να σταθώ αρωγός στην τόσο αξιόλογη προσπάθειά σας, θέτω υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ – αφιερώματος στον κορυφαίο Έλληνα Νικόλαο Δούμπα.

Θα σας παρακαλούσαμε όπως όλες οι δραστηριότητες, πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες των αρμόδιων φορέων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης 

Σύνδεσμος

Μαθητές της Φιλαρμονικής στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου!

Στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου θα συνεχίσουν τις εγκύκλιες σπουδές τους οι μαθητές της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, Ναταλία Πιθαμούδη (κλαρινέτο), Ελίνα Ευθυμίου (κλαρινέτο), Αργυρώ Μέξια (Φλάουτο), Αναστασία Βεσολίου και Γάμπαρος Ιωσήφ (Τρομπόνι). 

Το διδακτικό προσωπικό και ο αρχιμουσικός εύχονται σε όλους Καλή Πρόοδο! 

Σύνδεσμος

Πρόβα Μεγάλης Τετάρτης!

Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε ξανά, παρουσία κοινού, η γενική πρόβα της Μεγάλης Τετάρτης για την Περιφορά του Επιταφίου από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου. 

Η πρόβα είχε τη μορφή συναυλίας και σε πλήρη συσκότιση η φιλαρμονική απέδωσε τα πένθιμα εμβατήρια Adagio του T. Albinoni, τον Πόνο της Μάνας του Δ. Κάφυρη και τον Επιτάφιο του Πηλίκα.  

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Αλέξης Κωστάλας ο οποίος απήγγειλε κείμενα σχετικά με τα Θεία Πάθη, τα οποία επιμελήθηκε ο κ. Νικόλαος Γεωργίου

Παρευρεθήκαν γονείς και φίλοι της Φιλαρμονικής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάκης Παπαθανασίου και ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης