Χριστούγεννα με τη Φιλαρμονική!

Xmas-blog

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Λουτρακίου για τα φετινά Χριστούγεννα παρουσιάζει ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει το κτήριο της Φιλαρμονικής και το προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου που φοράει τα γιορτινά του και προετοιμάζεται για να να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους. Ξεχωριστή αναμένεται η σύμπραξη με το Θέατρο Σε Φόρμα και η Θεατρική Παράσταση “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” ενώ παράλληλα υποδεχόμαστε το Νέο Χρόνο με την πανηγυρική Πρωτοχρονιάτικη συναυλία “Dumba Concert” στις 30 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο!

Δείτε εδώ αναλυτικά: 


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 Ι Φιλαρμονική Λουτρακίου Ι 19.00
«21 μέρες για τα Χριστούγεννα!»

Η επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων σηματοδοτείτε με τη φωταγώγηση του Πνευματικού Κέντρου και το στολισμό του δένδρου. Στην αίθουσα της Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής και του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου. Στο προαύλιο μουσική από jazz σύνολο θα επενδύσει τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν, την κατασκευή στολιδιών, το bazaar και τα κεράσματα.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου Ι Πνευματικό Κέντρο Ι 19.00
«ἐν χορδαῖς καὶ ὀργάνῳ»

Συναυλία από τον Γιάννη Καΐκη, καθηγητή Τρομπονιού της Φιλαρμονικής, με τη συνοδεία της Ντορίν Λασκαρίδου στην Κιθάρα. 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 Ι Φιλαρμονική Λουτρακίου Ι 19.00 
«Joy To The World»

Το βραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο «Opus Femina» υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου παρουσιάζει μαζί με το Brass Quintet της Φιλαρμονικής κάλαντα από όλη την Ελλάδα αλλά και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου Ι 19.00 Ι Πνευματικό Κέντρο Ι 19.00 
«Ήρθαν τα Χριστούγεννα»

Συναυλία της Φιλαρμονικής και των μουσικών της συνόλων σε συνεργασία με τη χορωδία του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 Ι Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Ι 17.30 
«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς

Η Φιλαρμονική συμπράττει με Το Θέατρο Σε Φόρμα και παρουσιάζουν τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς «A Christmas Carol» που αποτελεί την πιο τρυφερή ανθρώπινη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, με πρωταγωνιστή… την νύκτα των Χριστουγέννων. Η Θεατρική διασκευή έγινε από την ομάδα του Θέατρο Σε Φόρμα με ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, περίτεχνα σκηνικά και 10 επαγγελματίες ηθοποιούς που εναλλάσσουν ρόλους και σκηνικά. Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου online!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 I Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Ι 20.30 
«Dumba Concert»

Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου φέρει φέτος τον τίτλο «Dumba Concert» και είναι αφιερωμένη στον Νικόλαο Δούμπα, τον Έλληνα Μαικήνα των Τεχνών και μέγα ευεργέτη της Ελλάδας και της Αυστρίας. Το εορταστικό πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει διάσημες συνθέσεις της δυναστείας των Strauss, έργα τα οποία εκείνη την εποχή αφιέρωσαν στο Δούμπα ο Johan Strauss (Γαλάζιος Δούναβης, Neu Wien, Hellenen Polka) και ο Anton Kraal (Dumba March), τους Ουγγρικούς χορούς Νο1, Νο4 και Νο5 του Johannes Brahms και το March Militaire του Franz Schubert. Στη συναυλία θα εμφανιστεί ως σολίστ ο περυσινός νικητής του Διαγωνισμού «Νικόλαος Δούμπας», Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ερμηνεύοντας στο Ξυλόφωνο το έργο Rondo Alla Turca που συνέθεσε ο W.A. Mozart και ενορχήστρωσε ειδικά για τη συναυλία ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Σπύρος Προσωπάρης. Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. (φιλική συμμετοχή).  Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου online!

 

 

 

 

Article by Olivia