Ο τενόρος Νίκος Στεφάνου

Loutraki-band-23(4) (1)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φωνητική με τον τενόρο Γιώργο Ζερβάνο και υποκριτική όπερας στο Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης για το Θέατρο και την Όπερα του Σπύρου Ευαγγελάτου (Αμφι-Θέατρο).
Ξεκίνησε επαγγελματική σταδιοδρομία ως ερμηνευτής στον κύκλο τραγουδιών Στην όχθη της καρδιάς μου του Νότη Μαυρουδή στο Β’ Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας.
Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 1995, έχοντας συμπράξει σε περισσότερες από 30 παραγωγές ή/και αναβιώσεις παραγωγών, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς και βασικούς ρόλους τενόρου σε όπερες και οπερέτες, όπως: Φερράντο (Έτσι κάνουν όλες), Κύριος Τρικέτ (Ευγένιος Ονιέγκιν), Κόμης Αλμαβίβα (Ο κουρέας της Σεβίλλης), Παολίνο (Ο μυστικός γάμος), Σπαλαντσάνι (Τα παραμύθια του Χόφμαν), Μπαζίλιο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Ορόντε (Αλτσίνα), Πονγκ (Τουραντότ), Ταμίνο (Ο μαγικός αυλός), Ρεμεντάδο (Κάρμεν), Κόντε Μπελφιόρε (Η ψευτοπεριβολάρισσα), Μπελμόντε (Η απαγωγή από το σεράι), Χαρμίδης (Ο βαφτιστικός), Παύλος (Η Κρητικοπούλα), Πέτρος Επιτροπάκης (Θυμήσου εκείνα τα χρόνια), Σαν Ρουμάν (Η Χαλιμά), Αλφρέντο (Η νυχτερίδα) κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ ερμηνεύοντας τον ρόλο Βαστιανός (Βαστιανός και Βαστιανή) κ.ά.
Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει, επίσης, σημαντικά έργα θρησκευτικής μουσικής και έργα Ελλήνων συνθετών.
Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια (2011), με την θεατρική ομάδα OLVIO (2015), με τις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές της ΚΟΑ (2011), με το φωνητικό σύνολο Athens Singers (2015) κ.ά. 
 

 

 

 
 
 

 

Article by Pelopidas