Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή της Φιλαρμονικής Λουτρακίου στην Αλβανία!

Loutraki-band-23-mk
Στην Αλβανία βρέθηκε η Φιλαρμονική Λουτρακίου μαζί με το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Γκιώνη για δύο συναυλίες, στα Τίρανα και την Αυλώνα από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.

Η Φιλαρμονική ταξίδεψε μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος (παράρτημα Αλβανίας) με σκοπό να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση της. Η πρώτη συναυλία, στην πρωτεύουσα της γείτονας χώρας, δόθηκε στο εξαιρετικής αισθητικής και ακουστικής θέατρο της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και συνεχάρη ενθουσιασμένος το Δήμαρχο, τον αρχιμουσικό και τους μουσικούς μας για την εξαιρετική τους απόδοση.


Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παραδώσει ως δώρο στον Αρχιεπίσκοπο μια εικόνα που φιλοτέχνησε πάνω σε κοχύλι η αγιογράφος και μέλος της Φιλαρμονικής Σταματίνα Μαυροπούλου, που απεικονίζει τον Όσιο Πατάπιο αλλά και τοπικά προϊόντα.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας κα Κωνσταντίνα Καμίτση, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κούκης, ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελος Ντούλες, Βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Πρέσβεις άλλων Χωρών, Καθηγητές και Διανοούμενοι, Μέλη της κοινότητας Αλβανίας αλλά και κάτοικοι των Τιράνων που χειροκρότησαν με θέρμη την ορχήστρα μας για την άψογη της εμφάνιση!


Με τη Φιλαρμονική συνέπραξε η σοπράνο Κάτια Πάσχου, η τραγουδίστρια Eliona Lici και η παιδική χορωδία του Αρσάκειου Κολλεγίου Τιράνων.

Ακολούθως η αποστολή μετέβη στην Αυλώνα όπου παρουσία εκατοντάδων θεατών, τοπικών παραγόντων και επισήμων πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συναυλία της Φιλαρμονικής στο κεντρικό θέατρο της πόλης.


Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια μια στοχευμένη πολιτιστική πολιτική με στόχο την αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη δημιουργία σημαντικών συνεργειών. Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα και η απήχηση αυτής της προσπάθειας, αποτελούν οδηγό για τη νέα Δημοτική Αρχή που έχει θέσει ακόμα υψηλότερους στόχους.

Ο Δήμαρχος επιθυμεί να συγχαίρει τα μέλη της Φιλαρμονικής που για μια ακόμα φορά κάνουν το Δήμο μας υπερήφανο!  

Η επόμενη συναυλία του μουσικού σώματος είναι η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία “A Night At The Operaμε σολίστ τη σοπράνο Κάτια Πάσχου και τον τενόρο Νίκο Στεφάνου,  το Σάββατο 30 Δεκέμβριου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.


 

 

 

Article by Pelopidas