Η Φιλαρμονική Λουτρακίου στην Κόνιτσα!

Loutraki-band-24
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Χ. ΠΑΓΓΕΣ»
 
Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, στο πλαίσιο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, η συναυλία – αδελφοποίηση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρήστου Γεωργάνου.
 
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε εις μνήμη του Ελευθερίου Παγγέ που διετέλεσε αρχιμουσικός και στις δύο Φιλαρμονικές κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970.
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρέλαση στο κέντρο της Κόνιτσας και περιλάμβανε μουσική σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως Χατζηδάκη, Ξαρχάκο, όπερα και τραγούδια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Και οι δύο Φιλαρμονικές απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού για την αξιόλογη παρουσίαση και το υπέροχο μουσικό αποτέλεσμα.
 
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος συνόδευε την αποστολή και έβαλε τη δική του μοναδική πινελιά στη σύμπραξη των δύο Φιλαρμονικών, ενώ παρέστη και η κόρη του αείμνηστου αρχιμουσικού κυρία Τζένη Παγγέ.
 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του και συνεχάρη τους μουσικούς για την υψηλής ποιότητας εμφάνισή τους και την αξιέπαινη δουλειά, καθώς και τον παρουσιαστή κύριο Κωστάλα για τη συμβολή του.
 
Από το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Κόνιτσας 

 

Article by Pelopidas